Tuesday, September 14, 2010

Salam aidilfitri..

First time sambut raya di perantauan, tapi alhamdullillah, walaupun sambutan tak semeriah Malaysia, tapi, student2 sini ada buat open house semua. Walaupun Raya hari Jumaat, dan memang ada kelas hari Jumaat, tapi sempat solat sunat aidilfitri di High Commssion. Lepas solat, ade makan2, dan makanan yang disediakan semua sedap2, ada rendang, kuih-muih, kuah kacang. Kira terubat rindu nak makan masakan mak kat umah. :)

Raya hari Jumaat, housemate sume pun ade kelas, so, kat rumah, memang x msk. Tapi, open house student2 dah start, so memang murah rezeki dengan makanan raya ni. Thanks utk sume yg bersusah2 masak dan menjamu kami sume. Second day, umah kita org pulak buat open house, ramai jugak student2 yang dtg. Ingat x cukup makanan yg kami msk, tp last2, lebih dari cukup rupenya. So, ok la, layan2 tetamu yang dtg, smpai mlm. Sepatutnya, esk ade open house kat umah duta Malaysia di NZ ni, tp kena keje. So, xdpt pergi. Tapi, aku ok je, lgpun, maybe sbb dah biase kot keje time raya. Since, form 3, aku dah start keje time raya dulu2. So, x ralat sgt. Lgpun, arwah nenek datuk dua2 belah, dah xde (Al-fatihah). So, jarang blk kampung. Mak ayh dulu2 yg blk ziarah kubur sume. This year, mak x blk kg, sbb jg ayah kat hospital. So, raya kat hospital thn ni. Sedih memang sedih, tapi ade hikmahnya kn sume ni. So, kena kuat, sabar, dan selalu doakan utk family sume.

Cepat je Ramadan pergi meninggalkan kita. Rasa mcm x gunakan masa sehabisnya masa Ramadan. Still banyak kekurangan diri ni. InsyaAllah, harap berpeluang bertemu lagi Ramadan akan dtg.



Open house student2 kat Gilmer, siap ada lampu lip lap ketupat lg.

2 comments:

  1. selamat hari raya dari tanah air

    ;)

    ReplyDelete
  2. terima kasih daun keladi,
    ade masa comment lg.. :)

    ReplyDelete